Giv energien videre

Tre el-leverandører deles om 26 bevillinger. Det er resultatet af Energistyrelsens netop afsluttede fjerde udbudsrunde af forsyningspligtbevillinger. Dansk Energi glæder sig over udsigten til forsyningspligtens afskaffelse, så det bliver den direkte kontakt mellem el-leverandør og kunde, der driver markedet.

I dag tager klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen sammen tre borgmestre det første spadestik i ombygningen af Skærbækværket i Fredericia. Værket skal ombygges til primært at bruge træflis i stedet for naturgas, skriver DONG Energy i en pressemeddelelse. De grønne kraftværker er en vigtig del af den danske grønne omstilling, mener klima-, energi- og bygningsministeren.

Rasmus Helveg Petersen, klima-, energi- og bygningsminister, fortæller i et nyt svar til Folketinget, at en løsning på den regionale skævvridning af betalingen for drift af såkaldte opsamlingsnet udskydes. Ministeren vil vente på EU-Kommissionen, som aktuelt kigger på hele det danske PSO-system. Det er beklageligt, men så skal der skabes en helt flyvefærdig løsning i ventetiden, mener Dansk Energi.

”Uden visioner” og ”en grøn fuser” kalder de grønne organisationer og energibranchen regeringens forslag til Finanslov 2015, som valgte helt at se bort fra en forlængelse af afgiftsfritagelse for el- og brintbiler og andre grønne tiltag på transportområdet.

Københavns Kommune er nu over halvvejs mod et ambitiøst mål om at have 85 procent el- og brintdrevne personbiler i sin flåde i 2015, skriver Nyhedsbladet Dansk Energi. Den gode nyhed fra den store flådeejer er, at de elbiler, der passer til kørselsbehovet, nu under de gældende økonomisk rammer er økonomisk konkurrencedygtige i forhold til benzinbiler.