Giv energien videre

Hvor meget vil vi egentlig betale for at se Dronning Margrethes tale til danskerne, hvis strømmen pludselig svigter nytårsaften? Det har analyseinstituttet Userneeeds spurgt danskerne om på vegne af Dansk Energi. Tallene viser, at unge er villige til at betale langt mere for at se Dronningens nytårstale end den ældre del af befolkningen.

2014 bliver næppe noget prangende år for salget af varmepumper. Bortfaldet af håndværkerfradraget kan betyde, at varmepumpesalget også i 2015 vil bevæge sig i et slæbespor. Dermed halter den politisk ønskede elektrificering fortsat.

Dansk Energi er partner på verdens største fiberkonference i 2015, hvor EU’s digitale fremtid er til debat.

Regeringen har lovet en afgiftsmæssig løsning, der fortsat gør det attraktivt at vælge elbilen i Danmark. Det sætter vi vores lid til – men behovet for afklaring er akut. Det var budskabet fra Dansk Elbil Alliances branchechef Lærke Flader i P1 Morgen og DR2 Morgen mandag 22. december.

Energiselskabet Vattenfall, der er ejet af den svenske stat, sælger Fynsværket, herunder Odense Kraftvarmeværk, til Fjernvarme Fyn. Det fynske fjernevarmeselskab bliver dermed leverandør af varme til størstedelen af de fynske kunder samt el til markedet.