Giv energien videre

Husk nu den grønne transport. Det er der masser af potentielle job i – også i transportsektoren. Sådan lyder opfordringen til regeringen fra Lærke Flader, branchechef i Dansk Elbil Alliance tirsdag i et debatindlæg i Politiken.

Siden den tidligere spanske landbrugs- og miljøminister, Miguel Arias Cañete, blev nomineret som ny klima- og energikommissær, har opmærksomheden samlet sig om hans kontakter til oliesektoren. I morgen vil han dog blive udsat for en mere forskelligartet byge af spørgsmål, når han skal til eksamen i Europa-Parlamentets energi- og miljøudvalg.

De danske kraftværker smider kullene på porten og erstatter det med bæredygtige træpiller og træflis. Biomassens CO2-udslip bliver suget op igen, når den kommer fra bæredygtig skov. Det nettoudslip, der måtte være i den proces, vil Enhedslisten have, der skal laves et nettoindeks for. Sådan lyder det i en artikel søndag fra Politiken, hvor man tager udgangspunkt i den årlige statistik, der udelukkende ser på den CO2-udledning, der er ved afbrænding af biomasse.

Energinet.dk holder høring om indkøb af en såkaldt ’strategisk reserve’ på 300 MW frem til 2020. Manøvren har til formål at holde hånden under dansk forsyningssikkerhed i en tid, hvor et stigende antal kraftværker er lukket eller er på vej til at lukke.

Sænker man registreringsafgiften på biler med fem milliarder kroner, så kan der skabes næsten 10.000 nye job, sådan lyder nye tal fra Finansministeriet. Men beregningerne tager ikke hensyn til regeringens mål om fossilfri transport i 2050 eller de afledte effekter for miljøet, lyder det fra Dansk Elbil Alliance og en række andre grønne organisationer og tænketanke?