Giv energien videre

Ny rapport sammenligner produktionsomkostningerne på strøm fra en række teknologier. Konklusionen er, at vedvarende energi fra vind og sol i dag er konkurrencedygtigt – og nogen steder potentielt kan udkonkurrere – fossile brændsler. Undersøgelsen konkluderer desuden, at Danmark er det land i Europa, hvor vindmøller leverer billigst strøm.

Politikere og erhvervsfolk fra hele verden valfarter til Danmark for at lade sig inspirere af vores grønne omstilling. Det er derfor ikke korrekt, når Villum Christensen (LA) kritiserer dansk og europæisk klimapolitik for at være uden effekt, skriver Stine Leth Rasmussen, afdelingschef i Dansk Energi, i Information lørdag.

Ny rapport fra Energistyrelsen om energisparepotentialer er med til at give aktører i branchen et overblik over, hvor de kan sætte ind. Forestillingen om, at der ikke længere er så mange energibesparelser at komme efter i industri og erhvervliv, gøres til skamme i en ny rapport fra Energistyrelsen.

Hvor skal vi gøre af den stigende andel grønne strøm i vores energinet i fremtiden? Det er et af de mest presserende energipolitiske spørgsmål lige nu, lyder det fra Folketingets energiordførere. Det viser en rundspørge fra Nyhedsbladet Dansk Energi.

Hvordan sammentænker vi fremtidens energiformer, så vi udnytter energien bedst muligt i vores bygninger og forsyningssektorer? Det sætter Branchefællesskabet for Intelligent Energi fokus på, når på Branchefællesskabets årsmøde onsdag den 18. november 2015 i København.