Giv energien videre

Det danske energiforbrug falder – og vi holder fast i den økonomiske vækst. Dermed holder den danske fortælling om, at vækst er mulig, uden at energiforbruget følger med. Dansk Energi glæder sig over, at energiselskabernes store indsats for at spare energi bidrager til udviklingen – og især over, at tallene viser, at lavere energiforbrug tydeligvis kan kobles med øget produktion i vores industri.

Hvad er bredbånd egentlig for en størrelse? Det svar har den amerikanske telemyndighed, FCC, nu besvaret ved at fastlægge definitionen af bredbånd ved hastigheder på minimum 25 Mbit/s, når der downloades, og 3 Mbit/s når der uploades. I Danmark er definitionen på 144 Kbit/s, hvilket er urealistisk lavt, mener Dansk Energi.

Den tid, hvor elpriserne i Danmark blindt fulgte med olieprisen op og ned, er forbi. Det er et resultat af, at vindkraft og andre former for vedvarende energi er blevet udbygget. Siden 2011 har elprisen brudt et traditionelt parløb med den svingende oliepris, viser nye tal fra Dansk Energis analyseafdeling, som omtalt i Altinget fredag morgen.

Interessen for Smart Cities med alt, hvad det indebærer af praktiske udfordringer, smarte APP’s og fremtidsmusik, er betydelig både fra kommuner og virksomheder.

EU har netop bevilliget 125 mio. kroner til elfærgeprojektet ”Green Ferry” på Ærø. Det vil ikke bare reducere NOx-forurening og CO2-udledning. Det viser også, at politiske ændringer – her en sænkning af elafgiften – giver håndgribelige ændringer, som kan bringe Danmark i en grønnere retning og øge værdien yderligere af strømmen fra vores vindmøller, påpeger Dansk Energi.