Giv energien videre

Fredag den 27. november blev den årlige præsentation af World Energy Outlook afholdt i København. Her fremlagde Laura Cozzi, vicedirektør i det Internationale Energiagentur, IEA, rapportens hovedresultater. Herefter fik energisektoren lejlighed til at diskutere, hvad rapportens indsigter bør betyde for dansk energipolitik.

’God morgen, verden!’ Over 150 stats- og regeringsledere blev her til formiddag budt velkommen til COP21 i Paris af lederen af FN’s klimasekretariat, Christiana Figueres. Velkomsten var både fysisk med smil og håndtryk – og på Twitter under sloganet ’Vi kan, vi skal, vi vil’.

Inden udgangen af dette årti bliver der produceret batterier til elbiler, der både kan levere på rækkevidde og pris. Det fortalte førende eksperter, da Dansk Elbil Alliance i går holdt årsmøde. Men rammebetingelser er afgørende for, hvornår elbilen får et regulært gennembrud i Danmark.

Klimarådet præsenterer i dag sin første rapport, der gør status over udfordringer og løsninger i den danske klima- og energipolitik. Mange af konklusionerne og anbefalingerne flugter med Dansk Energis nye politiske udspil ”Giv Energien Videre”.

I dag mødes EU's energiministre til rådsmøde i Bruxelles. Her skal de diskutere, hvordan EU skal nå målsætningen om 27 procent vedvarende energi i 2030, og hvordan markedet skal udformes, så forbrugere og producenter bedst kan spille sammen i fremtidens energisystem. Forhandlingerne ventes at få stor betydning for, at EU-landene reelt bidrager målene i 2030.