Giv energien videre

Nordsøen rummer et stort potentiale for vindenergi. Men om vi i fremtiden kan udnytte de store energiressourcer til havs, forudsætter det et stærkt politisk fokus på regelharmonisering og samarbejde om infrastruktur på tværs af regionen. Det var en af konklusionerne på en konference i Europa-Parlamentet i Bruxelles i går.

Med regeringens finanslovsforslag forsømmer man muligheden for at virkeliggøre det politisk brede ønske om, at vi skal have et større brug af den stadigt grønnere strøm. Gør vi ingenting, misser vi chancen for at høste den fulde gevinst af den investering, vi har lavet i vedvarende energi, mener Dansk Energi.

I dag er det fem år siden, Klimakommissionen fremlagde sin rapport med anbefalinger til vejen mod et fossilfrit Danmark i 2050. Det skriver Dagbladet Politiken.

Vores strøm skal bruges til mere - ikke mindre, lød anbefalingen fra Klimakommissionen for fem år siden. Den anbefaling er mere aktuel end nogensinde, hvor vi har en chance for elbiler samt eldrevne varmepumper i stedet for oliefyr, hvis vi tager fat i skatteinstrumentet nu, skriver administrerende direktør i Dansk Energi Lars Aagaard i et indlæg i Politiken.

I dag præsenterede 3F’s grønne tænketank 32 anbefalinger til, hvordan den grønne omstilling i Danmark kan omsættes til i alt 55.000 arbejdspladser frem til 2020. Det markerer slutningen på et års analysearbejde, som blandt andre Dansk Energi har deltaget i.