Giv energien videre

Region Hovedstaden har netop besluttet at fortsætte sin støtte til strategisk energiplanlægning frem til 2018. Regionsrådet har bevilget fem millioner kroner til projektet ’Energi på Tværs’, der i fase 1 har gødet jorden for en energi- og klimavision for Danmarks tættest befolkede område. Målet er en fossilfri el- og varmesektor i 2035 og total fossilfrihed i 2050.

Engrosmodellen trådte i kraft for kort tid siden, og et helt nyt elmarkedet er under opbygning, hvor rollerne ændres markant, og nye muligheder opstår. Deltag i åben debat den 31. maj på Christiansborg, hvor Thomas Danielsen (V), Jens Joel (S), Mikkel Dencker (DF) og eksperter debatterer det nye elmarked.

På Dansk Elhandels generalforsamling torsdag blev der valgt ny formand og næstformand. Den afgående formand vægter konkurrence og kundernes tillid som afgørende for elmarkedet.

Danske virksomheder, der producerer energiteknologi, eksporterede sidste år for 71,4 milliarder kroner. Det er et fald på 4 procent i forhold til året før. Men eksporten af energiteknologi udgør stadig en stor del - nemlig 11 procent - af den samlede eksport, hvilket gør at Danmark fortsat ligger nummer ét blandt EU-landene.

Det er den mindste del af din elregning, der rent faktisk dækker prisen for din el, og derfor går til energiselskaberne i Danmark. Samlet set fylder skatter og afgifter nemlig knap 70 procent af danskernes elregning. Sådan lød det i går aftes i magasinet Penge på DR1.