Giv energien videre

Tv- og bredbåndsselskabet Stofa – en del af SE-koncernen - er gået i gang med en omfattende opgradering af kabel-tv nettet. Det vil inden for det næste halvandet år give næsten 450.000 husstande mulighed for at blive koblet på et fremtidssikret gigabit-netværk.

København danner bagtæppet, når ministre og branchefolk fra hele verden mødes til verdens største energikonference i maj næste år. En fjer i hatten for det danske energisystem – og en god mulighed for at brande danske løsninger.

Kun Dansk Folkeparti støtter energi- og klimaminister Lars Chr. Lilleholts (V) lovforslag, der sikrer mere elafgift end ellers fra solcellestrøm fra anlæg over 6 kW. Man tager imidlertid ikke fat om det problem, der skal løses, lød det fra S ved førstebehandlingen.

Regeringen vil sænke skattetrykket for at skabe rum hos danskerne til den nære velfærd. Ønsket bør indfris ved at fjerne elafgiften lyder opfordringen fra Dansk Energi, der bakkes op af Det Økonomiske Råd. Det vil give danskerne et rigere og grønnere liv.

El-installatører får en ny opgave, når det nye Fællesregulativ træder i kraft. Fremover skal elnetselskaber vide, hvor der kobles batterier på elnettet.