Nyhed

Finanslov og 2025-plan bør sikre danskere og virksomheder lavere elregning

29. august 2016

Med finanslov og 2025-plan, som ventes i denne uge, har regeringen en oplagt mulighed for at sikre danskerne flere penge mellem hænderne og virksomhederne flere ordre i bøgerne gennem en lavere elregning – og til at give en håndsrækning til den bredt politisk ønskede elektrificering. Omvendt truer en vækst- og investeringsbremse, hvis man opfinder nye energiafgifter og firkantede effektiviseringskrav til de elnetselskaber, der sikrer el i stikkontakten 99,99 procent af tiden.

Læs mere
NyhedSamlehal vindmølle

Grøn teknologi giver gode regnskaber

29. august 2016

Det er logisk og godt, at regeringen nu tager initiativ til en treårig eksportstrategi for energiteknologi. Men strategien må ikke betyde, at vi glemmer forskning og udvikling. Samtidig må vi sikre gode rammer for, at forsyningsselskaber kan bidrage til morgendagens successer, mener Dansk Energi.

Læs mere
VarmepumpeVarmepumpe stor

Opråb: Beslut jer for store varmepumper nu

26. august 2016

Forhandlingerne om fremtidens energispareordning er taget som gidsel i et større politisk spil. Derfor må politikerne hurtigt beslutte sig for det lille hjørne, der handler om store varmepumper, lyder det fra Dansk Energi i et opråb til ministeren og energiforligskredsen.

Læs mere
Nyhed

Sværere tekniske vilkår for husstandsmøller

26. august 2016

Nye tekniske forskrifter har fjernet flere husstandsmøller fra positivlisten. Det gør det mere besværligt at få koblet møller på elnettet. Til gengæld bliver det nu muligt at søge støtte til husstandsvindmøller.

Læs mere
Nyhed

Stadig flere udbud på elmarkedet

25. august 2016

Antallet af elleverandører, en dansk elkunde kan vælge i blandt stiger, viser ny rapport om detailmarkedet for el. En gennemsnitlig dansk elkunde kan nu vælge at købe strøm blandt 30 forskellige leverandører. Det viser, at konkurrencen på elmarkedet fungerer, mener Dansk Energi.

Læs mere
 

25okt

Bestyrelsens ansvar og opgaver

Det er på én gang spændende og udfordrende at være bestyrelsesmedlem. Ethvert bestyrelsesmedlem har ansvar for, hvad selskabet gør og kan blive stillet til ansvar, hvis der er problemer. Det er derfor vigtigt, at alle bestyrelsens medlemmer kender deres pligter og bidrager aktivt til bestyrelsens arbejde og løsningen af den fælles opgave.

Læs mere